DEFENDOR - Az intelligens megfigyelő szoftver


1. Milyen funkciói vannak?

Webkamera
Egy távoli számítógépről (nevezzük most azt kliens számítógépnek) az Interneten keresztül élőben megtekinthetjük a DEFENDOR programot futtató (ún. szerver) géphez kapcsolt kamera által készített képeket. A kliens számítógépeken - az Internet kapcsolaton kívül - csak a már jól elterjedt ingyenes Internet Explorer (ami a Windows operációs rendszer része vagy a szintén ingyenes Netscape Navigator) böngésző programra van szükségünk, így gyakorlatilag egy egyszerű, sok helyről elérhető távoli hozzáférést biztosítunk a kamera képeihez.
Amiben a DEFENDOR webkamera szolgáltatása egyedülálló az analóg telefonvonallal rendelkezők számára: folyamatos működéshez, távfelügyelethez nem szükséges a számítógépet az Internetre rákapcsolódva hagynia és a telefonköltséget indokolatlanul növelnie! Elég telefonon felhívnia otthoni számát és a számítógép automatikusan kapcsolódik a hálózatra, így a képeket a már említett módon megtekintheti majd az Internet kapcsolatot távolról, a böngésző segítségével megszakíthatja.
ADSL vagy kábel TV-s Internet előfizetés esetén folyamatosan élvezheti a szélessávú távmegfigyelés előnyeit.
A képek távoli megtekintését jelszóval védheti, így illetéktelenek nem nézhetik meg a képeket.

Lehetséges felhasználás
Megfigyelő funkciók
A program amellett, hogy videofelvételeket(avi)/állóképeket(jpg)/hangfelvételeket készít, automatikusan képes észrevenni, hogy a kamera képen van-e mozgás. Az érzékelés szintje, ideje és területe beállítható. A program mozgás érzékelése esetén riasztást végezhet, a riasztás lehetséges módjai:
helyi hangjelzés

Mivel a kamera képe távolról megtekinthető, így a rendszer nagy előnye, hogy a téves riasztások távolról ellenőrizhetők, a mozgásérzékelő indokolt esetben távolról ki is kapcsolható.
A program 4 kamerás verziója képes négy példányban is futni, így akár 4 egymáshoz közeli helységet is megfigyelhetünk 1 számítógép segítségével (természetesen ilyen esetben nagyobb teljesítményű számítógép szükséges, ill. a rendszer teljesítménye lecsökkenhet).
Amennyiben folyamatosan videofelvételek rögzítésére használja az alkalmazást, hangot és képeket egyaránt rögzíteni kíván, akkor 1 perc kb. 1MB tárhelyet foglal el. Így napi 24 óra esetén 30 nap alatt kb. 44GB merevlemez tárolókapacitás szükséges.

Lehetséges felhasználás:

2. Mire van szüksége a DEFENDOR szoftveren kívül?

Számítógép:
A számítógép szükséges tartozékai (hozzávetőleges bruttó piaci árakkal):

Szoftver:

3. A DEFENDOR ára

A szoftver árát a vásárlás menüpontban találja. A kamerák, kábelezés, kameraállvány, üzembe helyezés, telepítés költségei az igényeknek megfelelően változhatnak, kérje árajánlatunkat. Amennyiben saját maga akarja megoldani a telepítést és egyéb eszközök beszerzését, ingyenesen adunk tanácsadást e-mail-en ill. telefonon.

4. Megfelelő igény szerint a következő fejlesztések várhatók:


5. További információ: